BABKA JAJOWATA ŁUSKA 100G NATURALNA
Opis
Co to jest babka jajowata?
Babka jajowata to roślina występująca na południu Europy.
Łuska nasion tej rośliny jest niezwykle bogata w błonnik pokarmowy, oraz tłuszcze nienasycone.
Jakie właściwości ma babka jajowata?
Babka jajowata posiada niski indeks glikemiczny. Ze względu na zawartość błonnika zwiększa uczucie sytości i poprawia pracę układu pokarmowego.
Warto wiedzieć, że:
niska zawartość węglowodanów oraz niski indeks glikemiczny powoduje, że babka jajowata świetnie sprawdzi się jako dodatek do diety ketogenicznej oraz dla osób dbających o wygląd.
Zastosowanie, do czego używać babki jajowatej?
Nasiona babki jajowatej można spożywać wraz z wodą w formie kleiku, stosować jako dodatek do wypieków, deserów, sałatek i jogurtów.
Dlaczego warto kupić u nas?
Mamy świadomość, że dodatki takie jak babka jajowata nie są najpopularniejszymi składnikami codziennej kuchni.
Dlatego przygotowaliśmy ebook, który wprowadza w świat diety ketogenicznej oraz zawiera przepisy z wykorzystaniem produktów, które mają w niej zastosowanie - w tym babki jajowatej.
Nasza baza wiedzy jest systematycznie powiększana, dlatego zawsze będziesz mieć pod ręką źródło zweryfikowanych inspiracji!
Składniki
100% łupiny babki jajowatej
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 749 kJ / 178 kcal
Tłuszcz - 0,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 11,0 g
- w tym cukry - 0,0 g
Błonnik - 66,,4 g
Białko - 0,4 g
Sól* - 1,67 g
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Produkt nie zawiera GMO i konserwantów.
Alergeny:
Produkt może zawierać alergeny takie jak: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Dokładamy należytej staranności przy konfekcji produktów w naszym zakładzie, jednak istnieje ryzyko śladowego pojawienia się niektórych alergenów.
Doskonałe produkty ketogeniczne znajdziesz w naszym sklepie