MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE ŚWIEŻE 500g
Opis
Migdały USA/ Europa
Migdały to orzechy drzewa migdałowca, które występuje w rejonie morza śródziemnego, w USA (stan Kalifornia)- ten region stał się najpopularniejszym producentem migdałów na świecie, orzechy charakteryzują się wyrazistym słodkim smakiem, oraz kruchością.
Właściwości migdałów kalifornijskich
Migdały zawierają wiele cennych właściwości odżywczych, w tym witaminy z grupy E, B białko, błonnik, magnez oraz wiele przeciwutleniaczy.
Warto wiedzieć, że:
w migdały są bogate w tłuszcze wielonienasycone oraz kwasy omega-6 które poprawiają pracę układu nerwowego i sercowo naczyniowego.
Zastosowanie
Migdały świetnie sprawdzają się w roli podręcznej, zdrowej przekąski. Można je również dodawać do deserów, sałatek oraz wypieków.
Dlaczego warto kupić u nas?
Smak i właściwości migdałów zależą od wielu czynników tak jak, jakość uprawy dostawcy oraz warunki przechowywania. Migdały, które oferujemy konfekcjonowane są w niszowym wyspecjalizowanym zakładzie, dzięki temu posiadasz gwarancję jakości.
Dodatkowo migdały konfekcjonowane są do mocnych opakowań typu doypac, które zawierają wygodną strunę,dzięki czemu możesz chronić surowiec przed wilgocią również w Twoim domu.
Opcja dla chętnych*
Migdały są świetną przekąską dla osób będących na diecie ketogenicznej, dla zainteresowanych tematem wysyłamy ebook (dotyczący diety keto wraz z przepisami na Keto przekąski) GRATIS*
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 2497 kJ/ 604 kcal
Tłuszcz - 52,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,7 g
Węglowodany - 7,6 g, w tym cukry - 4,9 g
Białko - 20,0 g
Błonnik - 13,0 g
Sól - 0,04 g
Kraj pochodzenia:USA
Składniki: 100% Migdały
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Produkt nie zawiera GMO i konserwantów
Alergeny
Produkt może zawierać alergeny takie jak: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. Dokładamy należytej staranności przy konfekcji produktów w naszym zakładzie, jednak istnieje ryzyko śladowego pojawienia się niektórych alergenów.