ZIARNA KAKAO KRUSZONE 500G NATURALNE magnez+żelazo
Opis
Właściwości ziaren kakaowca:
Ziarna kakao są uznawane za jeden z superfoods - co oznacza, że posiadają wiele składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na pracę organizmu.
Ziarna kakao zawierają:
- łatwo przyswajalny magnez i żelazo,
- wiele minerałów (wapń, cynk, potas),
- kwasy omega- 6, które pozytywnie wpływają na pracę serca i mózgu,
- przeciwutleniacze, które spowalniają procesy starzenia,
Warto wiedzieć, że:
ziarna kakao zawierają w sobie substancje pobudzające, dlatego mogą być używane jako alternatywa dla kawy.
Zastosowanie:
ziarna kakao można dodawać do deserów, jogurtów oraz różnych potraw jako ich składnik.
Warto wiedzieć, że:
Ziarna kakao należą do superfoods, dlatego są polecane osobom będącym na dietach eliminacyjnych takich jak dieta ketogeniczna, dieta bezglutenowa oraz wegetariańska.
Dlaczego warto kupić u nas?
W naszej ofercie posiadamy zweryfikowany surowiec, który jest całkowicie naturalny. Ziarna kakao powinny być przechowywane w odpowiednich warunkach, opakowanie doypack wraz z wygodną struną pozwoli Ci chronić ziarna przed wilgotnym powietrzem, dzięki czemu zachowają świeży smak i aromat.
Opcja dla chętnych*
Mamy świadomość, że ziarna kakao nie są podstawowym produktem kuchni Polskiej.
Dlatego przygotowaliśmy ebook o diecie ketogenicznej, w którym znajduje się sekcja przepisów, w których wykorzystujemy produkty które sprzedajemy. Dzięki temu otrzymasz solidne źródło keto inspiracji kulinarnych w jednym miejscu.
Wśród kulinarnych inspiracji znajdują się również przepisy z wykorzystaniem ziaren kakaowca :)
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Produkt nie zawiera GMO i konserwantów.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 2805 kJ/ 678 kcal
Tłuszcz - 52 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g
Węglowodany - 29 g
- w tym cukry - 1,5 g
Błonnik - 23 g
Białko - 12 g
Alergeny
Produkt może zawierać alergeny takie jak: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. Dokładamy należytej staranności przy konfekcji produktów w naszym zakładzie, jednak istnieje ryzyko śladowego pojawienia się niektórych alergenów.